Hvad er en mindeindsamling?

I forbindelse med dødsfald ønsker mange pårørende at oprette en mindeindsamling til fordel for Alzheimerforeningen. Pengene går til at støtte mennesker med demens og deres pårørende.

Du kan oprette en mindeindsamling i forbindelse med en begravelse eller bisættelse, men du kan også oprette den mange år efter en nær er gået bort. En mindeindsamling kan eksistere i en uge eller i ti år, det er helt op til dig.

Hver eneste time i døgnet er der en dansker, der får Alzheimers eller en anden alvorlig demenssygdom. Det er hårdt for dem, der rammes og for deres familier. For der findes endnu ingen kur, der kan stoppe sygdommen. Men din mindeindsamling kan være med til holde liv i håbet og støtte forskning i demenssygdomme og kampen for bedre behandling til dem, der allerede har sygdommen.

Det er nemt

Det er nemt at oprette en mindeindsamling. Med blot nogle få skridt har du en side der kan deles med venner og familie. Efter den er oprettet kan du til enhver tid logge ind og redigere i den.

Hvis du ønsker hjælp, så vi har besvaret de spørgsmål vi oftest modtager om mindeindsamlinger her, og du kan altid kontakte os på og mindegave@alzheimer.dk.